Laat pijn in je voeten je dag niet bederven!

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 17:59

Kijk eens wat de voeten voor ons doen! 

 

De voet is een complex geheel van 26 botten en 33 gewrichten die gelegen zijn in een web van zo'n 120 spieren, banden en zenuwen! Alle botten en ook spieren in beide voeten vormen samen een kwart van alle botten en spieren in heel je lichaam! 

 

Een gezonde voet kan 150 verschillende bewegingen maken als de voet vrij kan bewegen! 

De stand en kracht van je voeten bepalen de kracht in je lijf naar boven toe: naar je enkels, knieën, heupen, SI-gewrichten, wervelkolom, nek en de stand van je hoofd.

 

   Onze voeten zijn best smal en licht (wegen slechts 2% van ons totale lichaamsgewicht) vergeleken bij de rest van ons lijf. De impact van elke stap is een enorme kracht op onze onderdanen. Deze kracht is groter dan 50% van ons lichaamsgewicht. Gemiddeld lopen we zo’n 3000 tot 4000 stappen per dag. Dit betekent dat onze voeten een paar honderd ton per dag moeten dragen!


 Een gezonde voet is sterk en flexibel. Helaas krijgen zo’n 80% van de mensen ergens wel een keer voetklachten. Gek genoeg komt het trainen van onze voeten niet snel in ons op. Terwijl in dat relatief gezien kleine deel van ons lichaam zoveel te doen is. Voetklachten zijn vrijwel niet erfelijk maar verworven door gebrek aan kennis over bewegen, slechte gewoontes en vooral slechte schoenkeuze. Je voeten zijn het product van hoe je er mee bent omgegaan tot dusver.  

 

Met een ‘Gezonde voeten consult’ neem ik je mee naar jouw fundament, je voeten........daar is zo veel winst te behalen!

Met mijn speciale voetmassage maak ik je voeten weer los zodat ze weer in beweging kunnen komen. Samen kunnen we ook kijken wat je zelf kunt doen om ze flexibel te houden d.m.v. oefeningen.
Mijn specialisatie is het delen van mijn kennis en ervaring om jouw voeten weer in vorm te brengen! 

 

Maak een afspraak of kies voor een vrijblijvend gesprek. 

 

Ik nodig je uit: ‘trek je schoenen en sokken uit en kijk eens naar beneden’! Probeer eens of je er überhaupt enige beweging in kan krijgen? Moet toch lukken met 33 gewrichtjes?
Duw de tenen eens bij je vandaan als een ballerina (pointen) binnen hoeveel seconden schiet de kramp erin? Buig je tenen eens, lukt dat, doen ze allemaal mee? En spreiden?
Beloof je voeten dat ze vanaf vandaag meer mogen bewegen ;-))