Wat een zuurpruim

Gepubliceerd op 17 mei 2020 om 12:59

'wat een zuurpruim'

Je kent die uitspraak vast wel.
En weet je, het klopt dat mensen vaak lichamelijk verzuurd zijn.

Hoe komt dit?

Het eten van sterk zuurvormend voedsel zoals vlees, vis, zuivelproducten (dus ook kaas), koolhydraten, koffie, alcohol, snoep, zoetigheid, frisdranken, vruchtensappen en kant- en klare producten zorgen voor de toename van het zuurgehalte in ons lichaam.
Niet alleen voeding maar ook stress, milieuvervuiling, elektrosmog, medicijnen en zelfs te veel sporten. Ons bloed zorgt voor een constant zuur-base evenwicht in ons lichaam. Komt er te veel aan zuurvormende voeding in ons bloed dan wordt ons eigen base-voorraad aangesproken door de overtollige zuren in ons lichaam aan mineralen te binden. Zo zorgt ons lichaam ervoor dat er weer een zuur-base evenwicht is. De mineralen zijn calcium, magnesium, ijzer, kalk, zink en natrium, deze mineralen worden onttrokken aan de botten, haren en tanden. Als we lang genoeg te zuurvormend voedsel eten zullen er op den duur tekorten aan deze mineralen ontstaan met grote gevolgen voor ons lichaam en gezondheid.
 Hebben we te weinig base-reserves in ons bloed dan kunnen onze uitscheidingsorganen niet meer alle overtollige zuren afvoeren en worden ze opgeslagen in onze weefsels denk hier aan onze spieren, pezen, zenuwen, vet en gewrichten.
 
De zuur-basebalans is namelijk belangrijk voor het zelf herstellend vermogen, voor de vitaliteit en de weerstand van het lichaam, als wel voor de geest.

 Hoe herken je dat je zuur-base(PH) uit balans is?

Ik ben bang dat je de meeste van de onderstaande klachten wel zult herkennen of zelf hebt (gehad).
Reuma, jicht, cellulitis, gewrichtsklachten, nierstenen, huidklachten, osteoporose, migraine, depressieve gevoelens, verouderingsproces versnelt, brandend maagzuur en slechte weerstand. Dit is nog maar een deel van de aandoeningen die je kan krijgen.
Verzuring geeft ontstekingen (ca. 95% van onze chronische klachten heeft met ontstekingen te maken)
We kunnen de hoeveelheid toxines niet meer goed uitscheiden.
De zuurstoftoevoer naar onze cellen wordt verstoord. Minder zuurstof=minder energie 

Oplossing

  • Probeer veel groente en fruit te verwerken in je maaltijden en drink veel (warm)water. Je kan ook veel groente in soepen en smoothies verwerken.
  • Het voedsel goed kauwen.
  • Zorg voor rust tijdens je maaltijden.
  • Boek een VoetreflexPlus massage, door deze massage kan ik gericht werken op de uitscheidingsorganen (zoals o.a. huid, lymfe, longen, nier/blaas en spijsvertering).
  • Voetenbad met zuiver magnesium van Zechsal (te koop via mijn praktijk met 10% korting)
  • Het aanleren van de juiste ademhaling (diepe buikademhaling) waardoor de kooldioxide sneller wordt afgevoerd hierdoor ontzuurt het weefsel. (Zie mijn vorige blog over ademhaling).